Relatietherapie

Relatietherapie vindt plaats face-to-face in de praktijkkamer of via videobellen. In deze Coronatijd wordt tijdens face-to-face consulten gezorgd voor voortdurende veilige fysieke afstand.

Relatietherapie is geschikt voor elk stel dat:

  • zich niet gelukkig voelt in de relatie;
  • het gevoel heeft vastgelopen te zijn in de relatie;
  • teveel in ruzies verzeild raakt;
  • te weinig intimiteit voelt;
  • op een belangrijk vlak binnen de relatie ernstig botst;
  • meer uit de relatie wil halen, de relatie meer kwaliteit wil geven.

Relatietherapie bij Sentir

De relatietherapie die geboden wordt door Sentir is met name gebaseerd op de Emotionally Focused Therapie (EFT)

Tijdens de therapie wordt verkend welke negatieve (communicatie)patronen en conflicten de relatie ondermijnen en hoe deze op een effectieve manier zijn te doorbreken. Daarbij krijgt niet alleen de communicatie aandacht, maar met name ook de gevoelens en emoties die erdoor opgeroepen worden en de pijnplekken die geraakt worden.

Als dieperliggende behoeften en verlangens gevoeld, erkend en geuit worden, ervaren de partners steeds meer verbondenheid. Van daaruit komen zij tot nieuwe oplossingen voor oude conflicten of de conflicten krijgen minder lading. Beide partners ervaren in de therapie een veilige bedding om kwetsbaar te kunnen zijn in de mate waarin zij dat willen of verdragen.

Daarna wordt gewerkt aan het verder versterken van de band en aan (nieuwe) manieren om de liefde levend te houden. De partners krijgen handvatten om zelf het geleerde in de dagelijkse praktijk voort te zetten en uit te breiden.

Kosten in 2020: 135 euro per stel, 67,50 euro per partner voor 75 minuten.
Via het aanvullend pakket van de zorgverzekering kan een flink gedeelte van de kosten worden vergoed.